Uw auto maakt met de oppervlakte van slechts vier maal een hand contact met het wegdek, meer niet.

Dit kleine contactoppervlak is alles wat uw auto heeft om alle aandrijf- rem- en dwarskrachten het hoofd te bieden. Dit laat zien hoe belangrijk het is voor uw veiligheid om goede banden op uw auto te hebben.

Bij de aanschaf van autobanden is er een enorme keuze uit merken en types. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Hierbij houden we o.a. rekening met de gebruiksomstandigheden van de auto en uw persoonlijke voorkeuren. 

Kijk in de bandenshop voor onze concurrerende prijzen. Met onze Full-Service Card  of BudgetCard krijgt u bovendien nog extra korting op de vermelde prijzen.

 

Goedkope banden

Goedkoop is duurkoop, dit is zeker van toepassing op banden.

Het prijsverschil tussen een goedkope band en een band van redelijke kwaliteit is vaak niet meer dan 10 a 15 Euro. Zeker bij courante maten is dit vaak het geval. Bovendien gaat een merkband meestal langer meer en blijft gedurende zijn hele leeftijd beter presteren. De kilometerkostprijs is dus meestal lager, de value for money is in elk geval veel hoger.

Als je al geld bespaart met de aanschaf van inferieure banden is dit hooguit € 0,04 per 100km, is dat het waard om veiligheid en comfort in te leveren?

Wij adviseren u graag. Bel of kom langs voor gedegen bandenadvies.

 

Uitlijnen en balanceren

Uitlijnen en balanceren zijn twee zeer verschillende handelingen, maar beide van belang voor de levensduur van de banden en uw comfort en veiligheid.

Wij verzorgen beide werkzaamheden met goede apparatuur, maar vooral met vakkennis. Uitlijnen doen wij daarom niet met een uitlijncomputer, maar met een laser-meetsysteem. Dit vraagt meer kennis van de monteur, maar geeft een extreem nauwkeurige meting en afstelling.